Lakás klíma, hőszivattyú, ipari hűtőberendezés, szellőző-, légkezelő berendezés telepítése, javítása

Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron megye területén

  Szellőzés és Légtechnika

  Lakossági és ipari felhasználók számára kínálunk szellőztető berendezések kivitelezését! Komplett elszívó-befújó légkezelők telepítését, javítását, karbantartását.

  A modern, jól szigetelt épületek hővesztesége ugyan kicsi, de a tökéletes légzárás komoly élettani és szerkezetproblémákat okozhat. A belső légtér elhasznált levegőjét kiengedő szellőztetéssel a bevitt hőenergia jelentős része is távozik – erre jelent megoldást a rekuperátor.

  Rekuperátorral a fűtési költségek akár 30 %-a is megspórolható. A folyamatosan friss, oxigéndús levegőnek köszönhetően javul a lakók közérzete, az épületbe nem jut be por vagy egyéb szennyezőanyag, a pollenszűrőknek köszönhetően pedig az allergiások is fellélegezhetnek. A folyamatosan cserélődő levegőnek köszönhetően megelőzhetjük a penészedést, miközben elkerülhető a huzat a lakásban. Előnye, hogy az elhasznált levegővel együtt a kellemetlen szagokat is elszívja a rendszer.

  A rekuperátor két ventilátorral, valamint keresztáramú hőcserélővel ellátott hővisszanyerő berendezés, amely az épület szellőztetése közben egy hőcserélőn keresztül elvonja a használt levegő hőenergiáját és visszajuttatja azt az épületbe. Működése során az egyik ventilátor friss levegőt fúj be, míg a másik az elhasznált levegőt távolítja el. Eközben a két légáram áthalad a hőcserélő panelen anélkül, hogy keveredne egymással. A panel az elhasznált levegő hőenergiáját átadja a beérkező légáramnak, így friss és hűtött levegő áramlik a helyiségbe. A készülék hatásfoka nagyon magas – a legjobb készülékeke hővisszanyerési teljesítménye akár 94 % is lehet-, így a fűtési költségek jelentősen csökkennek, a komfortérzet nő. A rekuperátor segítségével nyáron, a klimatizált helyiségekben visszanyerhető a hűtésre fordított energia. Léteznek olyan berendezések is, amelyek képesek nemcsak a hő, hanem a páratartalom visszanyerésére is.

  Kétféle rekuperátor létezik. A passzív rekuperátor a lakásban keletkező nedvességet kivezeti ugyan a szabadba, de az elhasznált levegőt nem tudja tökéletesen újrahasznosítani, így annak egy része a szabadba távozik. Az aktív típus ezzel szemben az általunk megtermelt valamennyi energiát visszajuttatja a lakásba, miközben folyamatosan friss levegővel látja el otthonunkat.

   

  Letölthető adatlapok:

  Vortice szellőztető rendszerek

  VORTICE-kozponti-szellozteto-katalogus-2020.pdf

  VORTICE-Vort-HRW-20-MONO-hovisszanyeros-szellozteto.pdf

  Kapcsolatfelvétel

  Kérjen ajánlatot tőlünk!

  Vasi klíma, hűtő Kapcsolat

  Klímaszerelés, hűtéstechnika, szellőzés, légtechnika

  Vasi Hűtés és Klímatechnikai Kft. - Szombathely

  Szombathely, Csók István utca 22.
  +36 30 682 5448 +36 30 455 9079 info@vasihutestechnika.hu Adatkezelési tájékoztató